• Η ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΝΙΣΥΡΟΥ
  • Η ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΝΙΣΥΡΟΥ
  • Η ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΝΙΣΥΡΟΥ
  • Η ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΝΙΣΥΡΟΥ

Η ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΝΙΣΥΡΟΥ

- Activities

About Project:

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Επίσκεψη σε οινοποιείο

Με την επίσκεψη σε τοπικό οινοποιείο, θα έχετε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δείτε από κοντά την καλλιέργεια των αμπελιών, να ενημερωθείτε για την διαδικασία της οινοπαραγωγής αλλά και για τις ποικιλίες κρασιού. Η επίσκεψη ολοκληρώνεται με μια γευστική δοκιμή, συνοδευόμενη με ελαφριά πιάτα.

Παρακολούθηση παρασκευής παραδοσιακών τυριών

Όταν μιλάμε για τη κτηνοτροφία στη Νίσυρο, εννοούμε κατά βάση το κατσίκι. Το κατσίκι και το αρνί εκτρέφονταν καταρχήν για το γάλα τους και δευτερευόντως για το κρέας τους. Το γάλα είναι η πρώτη ύλη για το γιαούρτι και για το τυρί, όπου η ποικιλία των τυριών είναι μεγάλη, με πρώτα και καλύτερα τη μυζήθρα, τη σακουλιαστή και το τυρί της τυριάς (ντόπιο τυρί ψημένο σε κόκκινο κρασί).

Μαθήματα παραδοσιακών φαγητών και γλυκών

Η στενή σχέση των ανθρώπων με τη γη και τα προϊόντα του μόχθου τους, αποτυπώθηκε στην παραδοσιακή κουζίνα του νησιού. Οι άνθρωποι εκμεταλλεύτηκαν τον κάθε καρπό, για να παράγουν φαγητά και γλυκά, ενώ αρκετά από αυτά, συνδέονται με τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα.
Σας παρουσιάζουμε παραδοσιακές συνταγές μαγειρικής, ώστε να πάρετε στοιχεία για την παράδοση και την κουλτούρα της νισύρικης κοινωνίας. Βήμα – βήμα μαθαίνετε τα μυστικά παρασκευής τους και αφού τα μαγειρέψετε, στην συνέχεια τα δοκιμάζετε, συνοδευόμενα με κάποιο κρασί ή τοπικό ποτό, ενώ τα γλυκά συνοδεύονται με καφέ ή τσάι.