• ΙΣΤΟΡΙΑ & ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ & ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ & ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ & ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ & ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ

ΙΣΤΟΡΙΑ & ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ

- Activities

About Project:

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Πολιτιστικές Περιηγήσεις

Με συνεχή κατοίκιση από την προϊστορική εποχή, η Νίσυρος φιλοξενεί πλήθος μνημείων πολιτισμού. Ταυτόχρονα, η ποικιλία της σύστασης και των μορφών των πετρωμάτων, καθιστούν το νησί ένα υπαίθριο γεωλογικό μουσείο. Πρόκειται για έναν παράδεισο για του γεωλόγους αλλά και για κάθε επισκέπτη που σέβεται και αγαπά τη φύση, την ιστορία και τον πολιτισμό. Γνωρίζοντας λοιπόν ότι ο τόπος μας έχει πλούσια ιστορία και πολιτιστική παράδοση, προσπαθούμε μέσα από τις περιηγήσεις στα γραφικά χωριά, σε αρχαιολογικούς χώρους, σε εκκλησίες και ξωκλήσια, σε μουσεία αλλά και από την επίσκεψη στην καλδέρα του ηφαιστείου, να σας μυήσουμε στα άδυτα της δράσης της φύσης, της ιστορίας και του πολιτισμού, έτσι όπως αποτυπώνονται στα πετρώματα και στα μνημεία.

Κέντημα

Τα νισύρικα κεντήματα, που διακοσμούσαν το εσωτερικό των σπιτιών, κληρονομήθηκαν από γενιά σε γενιά, συνδέουν εποχές και στεριώνουν την τοπική μας παράδοση.
Μάθετε τον παραδοσιακό τρόπο κεντητικής και υφαντικής τέχνης όπου σχέδια και σχήματα δημιουργούνται από τον συνδυασμό των εναλλασσόμενων χρωμάτων και της κλωστής με τη λεγόμενη «πισωβελονιά» και «σταυροβελονια». Αρπάξτε μια μοναδική ευκαιρία εκμάθησης μιας τέχνης, που λίγοι γνωρίζουν.