• ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

- Activities

About Project:

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Η Νίσυρος, σε αντίθεση με τα άλλα ηφαιστειακά νησιά, διαθέτει πλούσια βλάστηση. Το ηφαιστειογενές έδαφος, συγκρατεί αρκετή υγρασία, γεγονός που κάνει τη γη ιδιαίτερα εύφορη, με τους κατοίκους του νησιού να εκμεταλλεύονται αυτή τη γονιμότητα του εδάφους επί χιλιετίες.

Οι αγροτικές δραστηριότητες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού, της ιστορίας του τόπου και των ανθρώπων του. Η οικονομία του νησιού βασίστηκε, μέσα στους αιώνες, στις εύφορες εκτάσεις, όπου καλλιεργούνται μέχρι σήμερα αιωνόβιες ελιές, λεμονιές, αγραμιτθιές, συκιές, αμυγδαλιές, βελανιδιές, αμπέλια, εσπεριδοειδή, λαχανικά και φρούτα.

Η καλλιέργεια της γης, η συγκομιδή εποχικών φρούτων, βοτάνων, οπωροκηπευτικών και κάθε λογής καρπών, είναι δραστηριότητες που δίνουν τη δυνατότητα για μια ουσιαστική προσέγγιση της φύσης. Ο επισκέπτης, μπορεί να πάρει μέρος σε διαδικασίες δημιουργικές, να πληροφορηθεί για την βιοποικιλότητα του νησιού και να μάθει τους τρόπους καλλιέργειας του εδάφους, βιώνοντας μια πραγματική επιστροφή στον παραδοσιακό τρόπο ζωής.