Οικογενειακή Πεζοπορία

Διαδρομή: Μανδράκι (λιμάνι)-Ευαγγελίστρια-Εμπορειός-Ηφαίστειο / Διάρκεια: 3.5 ώρες / Απόσταση: 6.200 μέτρα /  Μέγιστο υψόμετρο: 450 μέτρα / Βαθμός δυσκολίας: Εύκολος

Ξεκινώντας από το λιμάνι του Μανδρακίου και κατευθυνόμενοι προς τα νότια, τα μονοπάτια μας οδήγησαν στο ξωκλήσι της Ευαγγελίστριας. Ο καιρός ήταν ηλιόλουστος και ζεστός. Σε αυτό το πρώτο κομμάτι, είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τα διάφορα φυτά και δέντρα της Νισύρικής γής, τις ξερολιθιές, βαστάθια για τους ντόπιους και τα πέτρινα κτίσματα-σπηλάδια που υπάρχουν σχεδόν σε κάθε χωράφι, καθώς αποτελούσαν τις προσωρινές κατοικίες και τους χώρους αποθήκευσης των γεωργών τα προηγούμενα χρόνια.
Στην Ευαγγελίστρια κάναμε μια στάση για ξεκούραση και για να πιούμε λίγο δροσερό νερό κάτω από τα κλαδιά της τεράστιας αγραμιθιάς.
Στην συνέχεια από την Ευαγγελίστρια πήραμε το μονοπάτι που οδηγεί προς τον Εμπορείο, το οποίο ακολουθεί το βόρειο χείλος της καλδέρας. Στην Εκκλησία του Αγ.Ιωάννη στρίψαμε δεξιά και ακολουθήσαμε πορεία προς Εμπορειό. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι γεωλογικοί σχηματισμοί και ειδικότερα οι μορφές αιολικής διάβρωσης του θόλου Ακιμαρώνα.
Τέλος από το κέντρο του Εμπορειού ένα ωραίο μονοπάτι οδηγεί στο Λακκί.

0 Comment